På svenska In English   En español   

Att köpa bostad i Spanien

Kvalitet och hög standard är två ledord som vi på Casa Bonanza lever efter. Det innebär bland annat att det är hos Casa Bonanza som du hittar de bästa bostäderna som är till salu på Costa Tropical. 

Det är många frågor kring köpprocessen när man ska köpa hus i Spanien. Vad är det jag vill ha, vad kommer det att kosta, i vilket området är det bra att bo, hur går köpet till, hur långt är det till olika serviceinrättningar? Många av våra kunder har redan varit på Costa Tropical vid ett flertal tillfällen, för andra är det helt nytt. Men oavsett hur väl man känner till Costa Tropical så är frågorna lika många.

Vi guidar våra kunder fram till det område, läge, och den bostadstyp som passar just dem. Tillsammans med våra partners finns Casa Bonanza  på plats för att besvara frågor och hjälpa till i hela köpprocessen.

Saker att tänka på vid köp av fastighet i Spanien

Vi rekommenderar alltid våra kunder, såväl säljare som köpare, att anlita ett juridiskt ombud som fungerar som rådgivare och bevakar sin klients intressen vid övertagandet. Detta för att inga överraskningar ska uppstå vid köptillfället eller efteråt. Din representant kan svara på såväl lagliga som skattemässiga frågor. Har du ingen representant sedan tidigare kan vi rekommendera namn på oberoende advokater/representanter som tidigare framgångsrikt hjälpt våra kunder. Språket behöver inte vara något hinder.

 

Kostnader vid fastighetsköp i Spanien

Kostnaderna vid köp av fastighet beräknas till cirka 12 % av den totala köpeskillingen, om du köper en bostad för under 400 000 euro. I dessa 12 % ingår en advokat (som vanligtvis debiterar 1%), notarie, registerkostnad och skatter.

 


 

 

Casa Bonanza Taxi har tagits fram då flertalet av våra kunder vill bli hämtade på flygplatsen. Genom detta samarbete så får våra kunder billigaste taxin (som inte är svart-taxi) och Paco står och väntar med skylt så ni lätt hittar varandra.
 
Ange butikens köpvillkor här.